SamArr Norr på CirkusExpo 2024 29 februari 2024

SamArr Norr på CirkusExpo 2024

I mitten av februari åkte en grupp arrangörer från Norrbotten till CirkusExpo – Riksteaterns konferens och showcase för Cirkusens utveckling Sverige. CirkusExpo är en del i en stor cirkusfestival – Cirkusmania som pågår i hela Stockholmsregionen under en dryg vecka varje vinter.

Programmet bestod bl.a av en omvärldsanalys kring cirkusens infrastruktur och utveckling i Danmark, Finland och Sverige, scensamtal om cirkusen dramaturgi, pitchar och världspremiären av Cirkus Cirkörs Tipping Point. Gruppen samlade löpande under helgen för att sammanfatta, reflektera och samtala om regional samverkan utifrån innehållet.

Resan och deltagandet är en del i vår satsning att stärka arrangörerna i Norrbotten och infrastrukturen för att kunna erbjuda mer cirkusföreställningar till en bred publik i länet – stora som små produktioner, för såväl barn och vuxen, i stad och på landsbygd.

Resan genomfördes i samarbete mellan Arrangörer i Norrs projekt SamArr Norr, Riksteatern Norrbotten och Dansinitiativets projekt RIGGEN – och är en del av ett serie av kompetenshöjande insatser under 2024.

Deltagare kom från Luleå Riksteaterförening, Jokkmokks Riksteaterföreningen, Haparanda Teaterförening, Gällivare Riksteaterförening, Kulturens Hus, Riksteatern Norrbotten, Dansinitiativet och Arrangörer i Norr.

Vill du veta med om kommande aktiviteter och satsningar inom vårt fokusområde Cirkus?
Kontakta projektledare Fredrika Johansson – [email protected]!